Muséet

Om Albert Engströmmuséet

Albert Engström Sällskapet bildades 1981 och är ett av Sveriges största personlitterära sällskap med ca. 800 medlemmar. Sällskapet har sitt säte i Grisslehamn och har också en smålandssektion med säte i Eksjö
Sällskapets uppdrag är att sprida kunskap om Albert Engström och hans konstnärliga verksamhet, att regelbundet utge en skrift och genom olika aktiviteter som belyser hans mångsidiga produktion samt håller hans författar- och konstnärskap levande för nya generationer och att i Grisslehamn förvalta och bedriva museiverksamhet vid i Engströmgården och Ateljén
I Eksjö finns också ett Engströmmuseum med stora samlingar. Hults hembygdsförening framför också varje sommar i Hult dramatiseringar av berättelserna Fattigstugan, Nödåret och Prästgården.


Muséet och ateljén sommaren 2022

Entréavgifter till Museet och Ateljén inklusive guidning 120 kr/person. Entré till enbart Museet kostar 60 kr/person. Biljett köpes i Museets reception eller i Ateljén. Barn under 16 år i vuxet sällskap betalar ingen entréavgift. Medlemmar har gratis inträde mot uppvisande av medlemskort.
Gruppbesök enligt överenskommelse tel. 0175 – 30890.
Guidade visningar för grupper sker mellan 15 maj och 15 oktober och kan beställas hela året. För vidare upplysningar och bokningar kontaktas AE-kansliet tel 0175 – 30890. Samtliga visningar sker under ledning av kunniga guider. Ateljékvällar – onsdagskvällar i juli med underhållning i Albert Engströms Ateljé.