Albert Engström-tidningen

En verklig nyhet

Nu finns för första gången en serietidning om Albert Engström

Det är konstnären och illustratören Karin Fredriksson som tagit sig an Alberts liv och leverne. Hon har läst allt av och om Albert och på ett formidabelt och förtjusande sätt satt tänderna, eller kanske snarare ritstiftet i hela hans mångskiftande liv på ett sätt som Albert själv skulle ha älskat, det är min fasta övertygelse.

Just nu har vi hennes originalbilder till tidningen utställda i det lilla galleriet som finns på övervåningen i Engströmgården. Både utställningen och tidningen har blivit en succé. Ja, tidningarna faktiskt. Karin har tidigare gjort en tidning om konstnären Vincent van Gogh och en annan åt Stockholms Stadsmuseum om barns liv på 1600-talet. De säljer vi också under den tid som utställningen pågår (ja faktiskt året ut). Efter det har vi bara Albert kvar.

Har ni ingen hut i kroppen så köper ni förstås tidningen eller tidningarna av oss direkt här och nu, så skickar vi dem till er. Det är oförskämt bra priser trots att porto tillkommer.

 

Albert Engström

Ett tecknat försök att beskriva ett herrans liv och alla hans vänner               150:-

 

Barn och annat liv i Stockholm på 1600-talet.                             125:-

 

Mannen som förenade sig med ljuset                                            75:-

En serie om Vincent van Gogh

 

Hela paketet får ni för blygsamma…                                            300:-

 

För att beställa skickar ni ett mail till info@albertengstrom.se och berättar vad ni vill ha och vart vi ska skicka det och ett inbetalningskort. Porto tillkommer som sagt.

Men här tänkte jag visa er lite härliga bilder från utställningen av tidningen om Albert. Det är med glädje och stolthet som jag nu ger er några smakbitar att smaska på. Se och njut!

Ha en fortsatt bra sommar.

Rolf Engström