Museet

Om Albert Engström Museet


Albert Engström Sällskapet bildades 1981 och är ett av Sveriges största personliterära sällskap med över 1700 medlemmar. Sällskapet har sitt säte i Grisslehamn och har också en smålandssektion med säte i Eksjö

Sällskapets uppdrag är att sprida kunskap om Albert Engström och hans konstnärliga verksamhet, att regelbundet utge en skrift och genom olika aktiviteter som belyser hans mångsidiga produktion samt håller hans författar- och konstnärskap levande för nya generationer och att i Grisslehamn förvalta och bedriva museiverksamhet vid i Engströmgården och Ateljen.

I Eksjö finns också ett Engströmmuseum med stöttr samlingar än i Grisslehamn. Hults hembygdsförening framför också varje sommar i Hult dramatiseringar av berättelsena Fattigstugan, Nödåret och Pröstgården.


Öppet Tider


Öppettider i museet och ateljén

Klicka HÄR

Entréavgifter till Museet och Ateljén inklusive guidning 80 kr/person. Biljett köpes i Museets reception eller i Ateljén. Barn under 16 år i vuxet sällskap betalar ingen entréavgift
Gruppbesök enligt överenskommelse tel 0175 – 30890.
Guidade visningar för grupper kan beställas hela året. För grupper upp till 10 personer är minimiavgifter 1200 kr, därutöver 100 kr/person. För vidare upplysningar och bokningar kontaktas AE-kansliet tel 0175 - 30890. Samtliga visningar sker under ledning av kunniga guider.

Ateljékvällar – onsdagskvällar med underhållning i Albert Engströms Ateljé

Klicka HÄR