Upprop till riksinsamling

 

1.      För att rädda Albert Engströmgårdens samlingar i Grisslehamn.

2.      För att värva medlemmar till Albert Engström Sällskapet.

Med dessa rader började en insamling i början av 1980-talet för att bevara minnet av Albert Engström och hans hem i Grisslehamn. Resultatet blev lysande. 1728 medlemmar samt 331 076 kronor. Detta i en tid då pengar hade ett annat värde än idag.

För pengarna köptes det mesta av det som idag är Albert Engströmmuseet i Grisslehamn. Bland initiativtagarna kan nämnas landshövding Gunnar Helén, Arthur Lundkvist (stol nummer 18), Carl-Uno Sjöblom, P-O Sundman (stol nummer 6), Kar de Mumma.

Den kulturgärning som gjordes vid denna tid av dessa entusiaster är ovärderlig när man ser tillbaka på den. Idag är området kring ateljén Norrtäljes mest besökta besöksmål och sällskapet lever och frodas. Är allt då problemfritt?

Nej, det är det naturligtvis inte. Medlemmarna är till åren komna och en naturlig avgång är större än nyrekryteringen. Kostnaderna för renovering, underhåll registrering osv. tenderar att sluka vår budget varje år. Resultatet blir mindre verksamhet och spruckna krus. Det är nu dags att göra en ny insamling till Albert Engström Sällskapet.

Vi vädjar till dig som medlem av sällskapet!

1.      Du kan skänka en slant.

2.      Du kan värva en medlem.

3.      Du kan sälja eller köpa en annons i nästa årsbok.

4.      Du kan rekommendera dina vänner att besöka oss i Grisslehamn, Hult eller i Eksjö.

Framför allt så vill vi att du kommer på våra möten, medförande ett glatt humör! Vi vill så gärna se dig och lära känna dig!

En gåva kan med fördel skickas tillsammans med årsavgiften.

 

Styrelsen