Eksjö

 

Besök Albert Engström-museet i Eksjö

Albert Engström växte upp på stationen i Hult och de spännande omgivningarna med Skurugata och Hässlåsa damm kom att prägla honom och hans produktion. I utställningen på Eksjö museum möter ni både kluriga småländska bönder och fattighjon och skildringar av den småländska naturen. Albert var mycket mångsidig som konstnär och behärskade ett flertal tekniker, förutom teckning även grafik och akvarell. Den permanenta Albert Engström-utställningen speglar konstnären, författaren och filantropen Albert med hjälp av landets förnämsta samling Engströmiana! Eksjö museums permanenta AE utställning (läs mer på Eksjö museum)
Fri entré t.o.m. 14 maj och öppet tis – fre 13-17 samt lör-sön 12-16)

Besök Albert Engströmspelen i Hult

I hembygdsparken framför Hultamatörerna varje sommar Albert Engströmspelen. Spelen har blivit en riktig kulturinstitution, för sommaren 2007 spelade man för 50:e året i rad! Spelen är en härlig möjlighet att avnjuta Albert Engströms folklivsskildringar på klingande småländska, och i genuin miljö. Spelen uppförs under fyra helger varje sommar. Spelen uppförs av Hultamatörerna, som spelar teater för att det är roligt, men också för att ge åskådarna en känsla av hur det var förr i de djupa småländska skogarna.

50-årsfirande av Engströmsspelen på Engströmsgården genomfördes lördagen den 11 augusti 2007 med  invigning av landshövdingen och jubileumsföreställning av Fattigstugan m.m.

Hultamatörerna ger årligen friluftsteaterföreställningarna med och om Albert, se www.engstromsgardenhult.se eller kontakta Anette Josefsson anette.josefsson@engstromsgardenhult.se eller ring Bo Lennartsson 0381-30205.